Energetische healing

Healing van het menselijke energiesysteem

Healing

ik maak schoon en ik ruim op

Alleen ruim ik niet je huis op, maar maak ik je (energie) lichamen schoon. De energie die zich vast zet en een blokkade vormt haal ik weg. Daar waar nieuwe energie nodig is voeg ik die toe. Hierdoor kan de energie weer vrij stromen en kom jij in je kracht te staan.

opschoning van je lichaam en bewustzijnstadia

Onderstaande afzonderlijke onderdelen van het menselijk lichaam worden onder anderen geschoond:

$

Meridianen

$

Chakra’s

$

Kundalini

$

Haralijn

$

Wezenster

Tevens worden de verschillende bewustzijnsstadia geschoond namelijk:

$

Persoonlijk Zelf

$

Hoger Zelf

$

Kosmisch zelf

$

Innerlijk Kind

Energetische-healing

Effect

van een behandeling

Energetische healing kan heel breed worden ingezet bij kinderen, jongeren en volwassenen. Van lichamelijke en emotionele tot psychische en mentale klachten.

Wat er gebeurt tijdens en na een healing is voor iedereen anders. Er is daarin ook geen goed of fout. Over het algemeen voel je je na een healing ontspannen, helder, gebalanceerd en geïnspireerd. Maar soms kan een een healing ook onderdrukte of niet verwerkte emoties naar boven brengen. Dit is een tijdelijk effect van het verwijderen van de energetische blokkades.

Met een energetische healing lossen energieblokkades in jouw energetische veld op, waardoor energie weer vrij kan stromen. Maar ook als je je al goed voelt, is het altijd mogelijk om je leven nog een extra boost te geven.

Energetische healing helpt je:

$

Diepe ontspanning en innerlijke rust te ervaren

$

(Pieker) gedachten en stress te laten verdwijnen

$

Vastzittende emoties los te maken

$

Spanning en/of pijn in het lichaam te verminderen of op te lossen

$

Herinneringen uit het verleden te verwerken

$

Herinneringen van de emotie los te koppelen

$

Inzicht te krijgen in (en oplossen van) patronen

$

Inzicht te krijgen in welke volgende stappen je wilt nemen voor een gezonder en gelukkiger leven

Energetische-healing

Praktisch

energetische heling

Een energetische behandeling is in te zetten ter ondersteuning van diverse klachten zowel op lichamelijk, psychisch, mentaal en emotioneel vlak.

Hoe gaat een energetische behandeling in zijn werk?

Energetische-healing

1. Uitleg

Korte uitleg wat Energetische healing is en visueel maken van wat ik tijdens een sessie “schoonmaak” ( healing geef).

Energetische-healing

2. Healing sessie

Tijdens een healing sessie worden de afzonderlijke onderdelen van het menselijke energiesysteem en verschillende bewustzijnsstadia geschoond.

Energetische-healing

3. Nazorg

Nabespreking van de healing sessie, hoe de client de sessie heeft ervaren en ontvangt daarbij terugkoppeling.

“Dear me, I am so proud of the endless hours you put in to heal and grow”

 

Tarief

Energetische healing

Tijdens een healing word je niet aangeraakt.

Alles is energie en met elkaar verbonden daarom kan ik ook op afstand werken.

Losse sessie
Een sessie duurt 1.5 uur – € 120 inclusief BTW.

Traject
5 sessies van 1.5 uur – € 525 inclusief BTW.

Bij een langer traject neem je langer de tijd om dieper in te gaan op je thema’s. Uiteraard is er ook een combinatie van een energetische healing en coachings traject mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Veelgestelde

vragen

Hoe ben je gekwalificeerd?

Ik heb een opleiding Energetische Heelkunde gevolgd bij Petri de la Croix. Tijdens de opleiding wordt synchroon gewerkt op fysiek, psychisch en energetisch niveau. Tijdens mijn opleiding heb ik mijn eigen talenten, gevoeligheid, waarnemingsvermogen, lichaamsbewustzijn en kracht mogen ontwikkelen. Ik heb geleerd hoe ik het menselijk energiesysteem kan “repareren”. Mijn heldere waarneming verder kunnen ontwikkelen. Tevens geleerd hoe ik met mijn eigen energie kan werken.

Wat is Energetische Heelkunde?

Energetische Heelkunde staat voor de heling van het menselijke energiesysteem. Alles bestaat in zijn oorsprong uit energie. Ons energiesysteem is een zelf organiserend en zelfhelend ecosysteem.  Maar soms is de balans verstoord. Om deze balans in je energiesysteem terug te brengen is er soms hulp van buiten af  nodig. Het is de Geestelijke Geneeskunde die verstoringen in het energiesysteem als het ware kan repareren. 

Belangrijk is wel dat je zelf verantwoording neemt over de signalen die jou lichaam jouw geeft. De energetische en fysieke blokkades komen namelijk ergens vandaag. En deze blokkades probeert jou iets te zeggen.

Wat is Energetische healing?
Energetische healing is een alternatieve geneeswijze waarbij de nadruk ligt op het balanceren en stromen van de levensenergie in het lichaam om fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid te bevorderen. Het is gebaseerd op het idee dat ziekte en disbalans ontstaan ​​als gevolg van blokkades of verstoringen in de energiebanen van het lichaam.

Energetische healers werken met verschillende technieken om deze energieblokkades op te heffen en de energiestroom te herstellen.
Het doel is om de natuurlijke helende krachten van het lichaam te activeren en het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen te stimuleren.

Energetische healing kan worden gebruikt als aanvullende behandeling bij medische zorg, maar het is geen vervanging voor professionele medische hulp. Het is belangrijk om altijd een arts te raadplegen voor diagnose en behandeling van gezondheidsproblemen.

Wat zijn meridianen?
Meridianen zijn een belangrijk concept in de traditionele Chinese geneeskunde (TCG). Het zijn onzichtbare energiebanen of kanalen in het lichaam waarlangs de levensenergie, genaamd ‘qi’ of ‘chi’, stroomt. De meridianen worden beschouwd als een netwerk van verbindingen tussen verschillende organen, weefsels en lichaamsfuncties, en ze worden vaak geassocieerd met acupunctuurpunten.

Er zijn twaalf hoofdmeridianen in het lichaam, die zijn vernoemd naar de organen waarmee ze verbonden zijn, zoals de longen, de lever, de nieren en het hart. Elke meridiaan heeft ook verschillende takken en sub-meridianen die verbonden zijn met andere delen van het lichaam.

In de TCG wordt gezegd dat wanneer de energiestroom in een meridiaan wordt geblokkeerd of verstoord, dit kan leiden tot fysieke, emotionele of mentale disbalans en ziekte.
Hoewel de meridianen niet direct waarneembaar zijn met moderne wetenschappelijke instrumenten, zijn er enkele aanwijzingen dat ze corresponderen met de fascia, een netwerk van bindweefsel dat het lichaam doordringt en verbindt.

Wat zijn chakra's?
Chakra’s zijn energiecentra (energiewielen) in het lichaam die verantwoordelijk worden geacht voor de circulatie van levensenergie, ook wel bekend als ‘prana’ of ‘chi’.

Er zijn zeven hoofdchakra’s die zich verticaal langs de wervelkolom bevinden, van de basis van de wervelkolom tot aan de kruin van het hoofd. Elke chakra wordt geassocieerd met verschillende kwaliteiten, zoals emoties, gedachten, kleuren, elementen en organen in het lichaam. Hieronder is een lijst met de zeven hoofdchakra’s en hun corresponderende eigenschappen:

Wortelchakra: Gelegen aan de basis van de wervelkolom. Geassocieerd met overleven, veiligheid en stabiliteit.

Sacraal chakra: Gelegen net onder de navel. Geassocieerd met emoties, seksualiteit en creativiteit.

Zonnevlechtchakra: Gelegen boven de navel. Geassocieerd met wilskracht, ego en identiteit.

Hartchakra: Gelegen in het midden van de borst. Geassocieerd met liefde, mededogen en vergeving.

Keelchakra : Gelegen in de keel. Geassocieerd met communicatie, expressie en creativiteit.

Derde oog-chakra: Gelegen in het midden van het voorhoofd. Geassocieerd met intuïtie, verbeeldingskracht en inzicht.

Kruinchakra: Gelegen op de top van het hoofd. Geassocieerd met bewustzijn, spiritualiteit en transcendentie.

Wat is kundalini?
Kundalini is een begrip uit de yogatraditie.
Het verwijst naar een energetische kracht die in het menselijk lichaam aanwezig is, en die zich langs de wervelkolom omhoog beweegt door verschillende energiecentra (chakra’s) te activeren.

De kundalini wordt vaak voorgesteld als een slangachtige energie die in rust aan de basis van de wervelkolom ligt, bij het zogenaamde wortelchakra. Als de kundalini-energie wordt geactiveerd, begint ze zich via de wervelkolom omhoog te bewegen, en door elk chakra heen te gaan. Dit kan leiden tot intense ervaringen van energie, bewustzijn en spirituele transformatie.

Wat is de haralijn?
De haralijn is een lijn door het lichaam, die vanaf de kruin van het hoofd tot aan de voetzolen loopt. Langs deze lijn bevinden zich verschillende energiecentra, meridianen en chakra’s, die belangrijk zijn voor de circulatie van energie en vitaliteit in het lichaam.
Wat is de wezenster?
De wezenster wordt gebruikt om te verwijzen naar het hogere zelf of de essentie van een individu, dat verbonden is met de bron van alle bewustzijn en het universum als geheel. Het is het deel van het individu dat onsterfelijk is en dat transcendeert over het fysieke lichaam en de tijdelijke ervaringen in de wereld.

De wezenster wordt beschouwd als de bron van creativiteit, inspiratie en intuïtie.

Waar vindt de behandeling plaats?

In mijn praktijk aan huis in Purmerend.

Mind  & Hart Coaching
Ds Martin Luther Kingweg 8
1444 ED Purmerend

Voor welke klachten is een energetische behandeling hulpzaam?

Problemen en klachten waar een energetische behandeling kan verlichten.

 • Angsten
 • Belemmerende energetische banden
 • Belemmerende patronen en mechanismes
 • Boosheid
 • Burn-out
 • De zin van het leven missen
 • Eenzaamheid
 • Eigen kracht en ruimte missen
 • Faalangst
 • Fysieke klachten
 • Gronding missen
 • Hechtingsproblemen
 • Hoofdpijn
 • Hoog gevoeligheid
 • Levensvragen
 • Moeite om gevoel te uiten
 • Negatief gevoel
 • Niet lekker in je vel zitten
 • Op zoek naar verbinding
 • Onzekerheid
 • Perfectionisme
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Piekergedrag
 • Problemen in relaties
 • Rouwverwerking
 • Rugpijn
 • Slaapproblemen
 • Slecht zelfbeeld
 • Somberheid
 • Spanningsklachten
 • Stress
 • Systemische problemen ( gezin, familie, werk etc)
 • Traumaverwerking
 • Verbinding met jezelf missen
 • Verliesverwerking
 • Vermoeidheid
Is de behandeling geschikt voor kinderen?

Jazeker is een energetische healing geschikt voor kinderen. Energetische healing kan heel breed worden ingezet bij kinderen, jongeren en volwassenen. Van lichamelijke en emotionele tot psychische en mentale klachten.

Wat is er nog meer van belang voor een behandeling?

Belangrijk is wel dat je zelf verantwoording neemt over de signalen die jou lichaam jouw geeft. De energetische en fysieke blokkades komen namelijk ergens vandaan. En deze blokkades probeert jou iets te zeggen.

Vervangt een healingsessie een bezoek aan een arts of specialist?

Een healingssessie is geen vervanging voor een arts of specialist. Raadpleeg altijd een arts of specialist bij zorgen, fysieke, emotionele of mentale ongemakken. Ik geloof in holistische benadering waar elke specialist zijn eigen plek heeft en elkaar kan aanvullen.

“Lichter en opgelucht”

“Voorafgaand aan de bars sessie heb ik tevens een energetisch healing gekregen van Betül Houweling. Dit is een totaal andere ervaring. Ook hier heb ik van te voren uitgebreid uitleg gekregen met behulp van beeldmateriaal. Tussendoor kon ik gewoon vragen stellen als ik iets niet begreep. Vervolgens moest ik op een stoel zitten met mijn voeten op de grond.

Zonder fysieke aanrakingen kreeg ik mijn healing. Mijn ervaringen tijdens de sessie deelde ik achteraf met Betül waarop zij feedback op gaf. Heel bijzonder wat daar uit vloeide! Ik voelde mij na de sessie lichter en opgelucht. Maar ook heel enthousiast, omdat ik weer stof heb gekregen waar ik iets mee kan! De volgende stap nu is de uitvoering.”

– Cüneyt-

Contact

Ik kan jou in jouw ontdekkingsreis naar de ziel die jij bent ondersteunen.

Dit kan natuurlijk door een eenmalig energetisch healing te ervaren of eventueel een traject in te gaan. Samen komen we zeker tot mogelijkheden wat voor jou werkt en het beste voelt.

Stuur me een bericht

Door verzending ga je akkoord met de privacyverklaring